کد خبر : 864 ۱۷ فروردین ۱۳۹۶ ساعت [ ۱:۵۸ ]

کنگره علامه خفری برگزار میشود

حجت‌الاسلام محسن روحانی در جلسه شورای فرهنگ عمومی جهرم با اشاره به ضرورت پاس‌داشت فرهیختگان و پیشینیان این شهرستان به برگزاری آئین بزرگداشت علامه شمس‌الدین محمد خفری تاکید کرد و اظهارداشت: این عالم و حکیم نامی که در علوم مختلف مانند فلسفه و حکمت، هندسه، نجوم و جبر مهارت داشته در اواخر قرن نهم و […]

حجت‌الاسلام محسن روحانی در جلسه شورای فرهنگ عمومی جهرم با اشاره به ضرورت پاس‌داشت فرهیختگان و پیشینیان این شهرستان به برگزاری آئین بزرگداشت علامه شمس‌الدین محمد خفری تاکید کرد و اظهارداشت: این عالم و حکیم نامی که در علوم مختلف مانند فلسفه و حکمت، هندسه، نجوم و جبر مهارت داشته در اواخر قرن نهم و ابتدای قرن دهم در خفر و کاشان می‌زیسته است.

وی با بیان اینکه علامه خفری صاحب نظر در علوم مختلف بوده و تالیفاتی نیز از وی به یادگار مانده است، افزود: برخی از نسخه‌های اصلی تالیفات علامه خفری در موزه‌های انگلیس نگهداری شده و حتی بزرگان غرب نیز بر کتاب‌های او مقدمه دارند.

امام جمعه خفر با بیان اینکه از آن جهت که علامه خفری به شهرستان جهرم تعلق داشته توجه کافی به وی نشده است، خاطرنشان کرد: برگزاری کنگره‌ای در سطح ملی یا فراملی در بزرگداشت مرحوم علامه خفری ضرورت دارد.

وی با اشاره به اینکه در ۵۰ سال گذشته آثار علامه خفری در کشور مورد توجه قرار گرفته است، گفت: برخی از رساله‌های علامه تجدید چاپ شده و از محققان طراز اول کشور نیز نوشته‌هایی در ارتباط با علامه را منتشر کرده‌اند.

امام جمعه خفر در ادامه گفت :علامه خفری در عهد صفویه زندگی کرده و بر اساس شواهد تاریخی وی به مذهب تشیع گرویده است، تصریح کرد: ملاصدرا نیز در باب نظریات علامه خفری نیز مطالبی نوشته است.

وی بزرگداشت بزرگان و شخصیت‌های شهرستان جهرم و بخش خفر را به لحاظ معرفی و پیشینه درخشان آن مهم دانست و گفت: در حال حاضر نیز در برخی دانشگاه‌ها در مورد نظریات علامه خفری تحقیقات خوبی انجام شده است.

حجت الاسلام و المسلمین دژکام در این جلسه همچنین به لزوم بازسازی شخصیت جاماسب حکیم نیز تاکید کرد و گفت: در مورد این شخصیت اسناد بسیاری در دست نیست و لازم است در کنار توجه به مقبره او به شخصیت جاماسب نیز توجه شود.

وی در پایان خواستار فعال بودن اعضای شورای فرهنگ عمومی و مطالعه آنها در زمینه‌های مختلف شد.
در پایان دبير اجرايي این کنگره حجت الاسلام و المسلمین روحانی امام جمعه خفر ودبير علمي همايش دانشگاه جهرم مصوب گردید .