کد خبر : 868 ۱۷ فروردین ۱۳۹۶ ساعت [ ۲:۰۲ ]

برگزاری همایش علامه شمس الدین محمد خفری در شهرستان جهرم

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جهرم: حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد عباس‌زاده جهرمی دبیر علمی همایش علامه شمس الدین محمد خفری گفت:  هدف از برگزاری این همایش شناساندن  علامه محمد بن احمد خفري ملقب به شمس الدين از حكما، متکلمین، منجمين، رياضي‌دانان و دانشمندان قرن دهم هجري بوده كه در عهد سلطنت شاه اسماعيل صفوي مي‌زيسته […]

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جهرم: حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد عباس‌زاده جهرمی دبیر علمی همایش علامه شمس الدین محمد خفری گفت:  هدف از برگزاری این همایش شناساندن  علامه محمد بن احمد خفري ملقب به شمس الدين از حكما، متکلمین، منجمين، رياضي‌دانان و دانشمندان قرن دهم هجري بوده كه در عهد سلطنت شاه اسماعيل صفوي مي‌زيسته است. زادگاه وی شهر خفر از توابع شهرستان جهرم بوده که مدتی در شيراز و سپس در كاشان اقامت داشته و از شاگردان بزرگ صدر الحكماء سيد صدر الدين محمد دشتكي شيرازي بوده است. ملاصدرا در کتب فلسفی خویش از ایشان به بزرگی یاد می کند و به نظرات و آرای فلسفی او توجه دارد.

دبیر علمی همایش علامه شمس الدین محمد خفری اظهار کرد: فراخوان این کنگره از سوی ستاد اجرای آن منتشر شده و محققین و پژوهشگران می‌توانند طبق مفاد آمده در فراخوان آثار خود را ارسال کنند.
وی با اشاره به اینکه قرار است که به حول و قوه الهی این کنگره در روزهای ۱۴ و ۱۵ آذر سال ۹۶ برگزار شود می‌افزاید: آن طور که پیش‌بینی کردیم قرار است در این کنگره ملی شخصیت‌های برتر سیاسی و علمی کشور حضور پیدا کنند.
دبیر علمی این همایش با بیان اینکه روز اول این همایش در خفر و روز دوم آن در جهرم برگزار خواهد شد اضافه می‌کند: هدف اصلی از برگزاری این کنگره آن هم در سطح ملی، احیای شخصیت، آثار و رساله‌های علامه خفری است.
حجت‌الاسلام عباس‌زاده‌ جهرمی یادآور شد: برخی از آثار علامه خفری به صورت خطی و دست‌نویس در موزه‌های خارج کشور نگهداری می‌شود به همین دلیل برای اینکه تبدیل به آثار چاپی شوند و در اختیار همگان قرار بگیرد نیاز به منابع مالی زیادی است.
دبیر علمی این کنگره درباره محور و موضوع مقالات ارسالی از سوی محققین و پژوهشگران نیز توضیح می‌دهد: محورهایی برای این منظور در نظر گرفته شده که عبارت از:

• زندگینامه، شخصیت و احیای آثار علامه،
  • علامه خفری و مکتب فلسفی فارس، علامه خفری و ملاصدرا،
  • آرای علامه خفری در نجوم و هیات،
  • نگرش فقهی اصولی علامه خفری
  • روش‌شناسی آثار علامه خفری
  • علامه خفری و علم منطق
  • علامه خفری و علم کلام
  • علامه خفری و عرفان
  • شاگردان علامه خفری و مکتب هند

وی با اعلام اینکه محققین و پژوهشگران باید چکیده مقالات را تا ۳۰ تیرماه ۹۶ و اصل مقالات را تا ۱۵ شهریورماه ۹۶ به دبیرخانه ارسال کنند خاطرنشان می‌کند: به مقالات پذیرفته شده امتیازات پژوهشی مانند ثبت در پایگاه اسنادی جهان اسلام اعطا خواهد شد.
دکتر عباس‌زاده جهرمی همچنین یادآور می‌شود انشاءالله طی مدت باقی‌مانده تا برگزاری کنگره چند پیش‌نشست درباره این عالم بزرگوار در دانشگاه شیراز، دانشگاه قم، دانشگاه تهران و مجمع عالی حکمت قم برگزار خواهد شد.

شایان ذکر است؛ تا کنون نهادها و سازمان‌هایی چون مجمع عالی حکمت و فلسفه، دانشگاه شیراز ، دانشگاه آزاد خفر، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، سازمان تبلیغات اسلامی، دانشگاه قم و صدا سیمای مرکز فارس با دانشگاه جهرم در برپایی این کنگره همکاری دارند.